MEDEDELINGEN KBO DUIVEN - NIEUWSBLADEN

 

Beste Doortrappen Gelderland-relatie,

Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk veilig kan blijven fietsen. Daarom organiseert de provincie voor de tweede keer de Fietshelmkortingsactie. Vanaf woensdag 10 april 2024 (Dag van de Fietshelm) kunnen oudere fietsers met korting een fietshelm aanschaffen bij een deelnemende fietsenwinkel in Gelderland.

Fietshelm kortingsactie

We vinden het belangrijk dat oudere fietsers zo lang mogelijk plezier houden in het fietsen, maar ook dat zij met zekerheid op de fiets stappen. Met het programma Doortrappen motiveren en inspireren wij ouderen om zo lang mogelijk veiliger te blijven fietsen. Dat helpt ook om langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam te blijven. Wegens de succesvolle actie in 2023, met bijna 2700 verkochte fietshelmen, wordt deze actie herhaald.

De actie in het kort

  • De klant ontvangt €25 euro korting bij aanschaf van een goedgekeurde fietshelm (EN 1078 keurmerk) bij één van de deelnemende fietsenwinkels.

  • De actie richt zich op de oudere fietser in Gelderland.

  • Op woensdag 10 april 2024 start de actie. De korting wordt uitgegeven zolang de voorraad strekt. De einddatum van de actie is 31 augustus 2024.

  • Meer informatie is te vinden op de website: https://ideate.nl/fietshelmgelderland/Dag van de Fietshelm - woensdag 10 april 

De kortingsactie wordt gelanceerd op de Dag van de Fietshelm. Op 10 april van 10:00-14:00 bij Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede zijn oudere fietsers van harte welkom om in gesprek te gaan met een fietsdocent. Mensen kunnen zelf een parcours fietsen en hun fiets laten controleren door de fietsenmaker. Natuurlijk kunnen zij ook direct een fietshelm met korting aanschaffen! 

27 maart 2024JE

Doortrappen Gelderland - februari 2024

Doortrappen Gelderland deelt graag fietsgerelateerde content om direct te verspreiden onder de oudere fietsers, of om te delen met organisaties die in contact zijn met oudere fietsers zoals fysiotherapeuten, buurtsportcoaches of artsen. In de bijlage van de mail staan de foto’s en/of logo’s die bedoeld zijn om bij de berichten te plaatsen.

Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Het programma ‘Doortrappen’ is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Provincie Gelderland ondersteunt dit initiatief en wil eraan bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Meer informatie over Doortrappen is te vinden op www.doortrappen.nl 

Voor oudere fietsers
Fietsen is heerlijk! Door te fietsen blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen.
Doortrappen in Gelderland helpt, motiveert en inspireert je om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven
fietsen. Doortrappen Gelderland trapt het nieuwe fietsseizoen af met een website waar je alle informatie vindt
die je nodig hebt. Denk aan een kalender met lokale fietsactiviteiten, tips over veilig fietsen en informatie over
provinciale acties zoals de Fietshelmkortingsactie.
Neem een kijkje op doortrappen.nl/gelderland en bereid je voor op het nieuwe fietsseizoen!

26022024JE

Doortrapmiddag, een leven lang fietsen!

 Wilt u ook een leven lang kunnen blijven fietsen? Kom dan op woensdag 15 mei naar de doortrapmiddag voor 60-plussers in het centrum van Westervoort. Tijdens deze middag vol fietsplezier vindt u alles op het gebied van een leven lang vitaal en veilig fietsen.

 Zo geeft de Fietsersbond fietstrainingen waarbij verschillende vaardigheden op de fiets geoefend kunnen worden. Reerink Rijwielen verzorgd een gratis fietscheck en verkoopt fietshelmen, met een speciale doortrap-korting van €25,-. Daarnaast kunt u kennis maken met het bestaand fietsaanbod in de gemeente, zoals Wieler Tour Club Westervoort en Duo fietsmaatjes.

 Wilt u lang, gezond en veilig blijven doortrappen?

Kom dan op woensdag 15 mei tussen 12:00 en 16:00 uur langs op het Dorpsplein in Westervoort en laat u informeren over fietsveiligheid. Aanmelden is niet nodig, deze middag is een vrije inloop voor alle senioren fietsers.

 21042024JE

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________

GEBRUIKERS GEHANDICAPTENPARKEERKAART
Met ingang van 15 februari jl. is er weer een NIEUWE PARKEERGIDS verkrijgbaar.
Omdat de gemeentelijke indelingen en daarmee ook de parkeerregels behoorlijk zijn verandert (nu nog 342 gemeenten) was het dringend noodzakelijk ook de PARKEERGIDS te vernieuwen.
Dat hebben we dus met grote zorgvuldigheid gedaan. De oude gids is hiermee vervallen.
Deze nieuwe gids loopt (het betreft hier de gemeentelijke indeling) tot 01-01-2028.
Om voor u de komende 4 jaar deze PARKEERGIDS up to date te blijven houden hebben we een website www.parkerenzonderzorgen.nl geïnstalleerd. Door middel van de nieuwsbrief kunnen we u dan de komende jaren informeren over evt. wijzigingen in de regelgeving.
Al met al reden genoeg om deze gids aan te gaan schaffen.
Helaas hebben we ook minder goed nieuws. Door de explosieve stijging van de drukkosten, papier, inkt, lay-out en ontwerpkosten en niet vergeten de stijgende portokosten (hiervan hebben we maar een gedeelte doorberekend) hebben we de prijs enigszins aangepast. De prijs van de gids is nu €14,95 inclusief verzendkosten en betalen na ontvangst.
Mocht u een nieuwe PARKEERGIDS willen ontvangen dan kunt u deze bestellen per mail bestellen bij:
parkeergids@gmail.com

Met vermelding van Naam Adres Huisnummer Postcode Woonplaats dan wordt de PARKEERGIDS per omgaande aan u verzonden.

Groet
PARKEERGIDS (05032024JE)

_______________________________________________________________________________________________________

Mededelingenblad

Online informatiebijeenkomst over het reizen met het OV

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!
OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers.
Zij zijn deskundig  in het wegwijs maken van andere senioren in het OV.

Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Contactinformatie  
OV-ambassadeurs
tel. 038-454 01 30

 

Rijbewijskeuring
Rijbewijskeuring voor Ouderen in het Huis van Droo, Fuutstraat 42-50, Duiven. Zij kunnen hiervoor via Regelzorg een afspraak maken via telefoon: 088 2323300 of Regelzorg  Kosten zijn € 35,00 voor de B/E keuring.  In de Regio zijn ook nog andere mogelijkheden voor afspraak. Zorg dat u TIJDIG aanvragen de deur uitdoet.

Wachttijden zijn erg lang, van 3 tot 6 maanden

01.01.2022

Algemene verordening gegevensbescherming(AVG)

Per 25 mei 2018 is Algemene verordening gegevensbescherming van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie.

 

Interesse om OUDERENADVISEUR te worden???

Zie info onder Werkgroepen

01072023

 

Bestuursvergaderingen KBO Duiven

Woensdag 05 juni 2024 in het Parochiehuis te Duiven .Aanvang 14.00 uur.

Agendapunten kunnen tot Dinsdag  28.05.2024ingeleverd worden bij de secretaris van de KBO Duiven

 

JE.29.03.2024